Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πως να ρίξεις μία φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  1. Λόγω του αρκετά ασαφούς αντικειμένου των σπουδών της, η πρώτη προσέγγιση οφείλει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα ασάφειας. Γι’ αυτό πλησίασέ την, άρπαξε το χέρι της και με υγρά μάτια πες της “Ένα ελλόγιμο μυρμήγκι, περινούστατο, αργεί αισθητά στο μοιραίο ραντεβού”.
  2. Έπειτα, συστήσου: “Morris. Philip Morris”.
  3. Κάνε νόημα στους 3 φίλους σου, που περιμένουν με στολή εργασίας απέναντί σας, να πλησιάσουν. Τσίριξε “Εσύ εδώ, εσύ εκεί, Γιάννη φέρε το πρωτόκολλο, Σπύρο κάτσε γραμματεία... Ηλία θα παίρνεις 450 ευρώ το μήνα, εσύ θα δουλεύεις 9-5, υπερωρίες δεν πληρώνονται. Θέλω να δω άμεσα αποτελέσματα, κύριοι!”. Μόλις σε ρωτήσει “τι κάνεις;”, απάντησέ της “οργανώνω και διοικώ την επιχείρησή μου…”
  4. Δείξε ενδιαφέρον για τον τομέα της, ρωτώντας την αν έχει κάνει μαθήματα εργατικού δικαίου. Μόλις απαντήσει καταφατικά, με τη σοβαροφάνεια να «ντύνει» τη κάθε σου λέξη πες “έτσι πρέπει. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”.
  5. Την ώρα που θα έχει απλωθεί μία οικεία, παρατεταμένη παύση αμηχανίας, παράγαγε έναν ήχο ringtone- ότι και καλά χτυπάει το κινητό σου- ζήτα της συγγνώμη, φέρε το κινητό στο αυτί και ούρλιαξε μέχρι ν’ ακουστείς στο φεγγάρι “Και στο Τόκιο τα ίδια, ε; Πούλα. Αυτό που σου λέω- ΠΟΥΛΑ. Ακόμα και τρέλα, αρκεί να πουλήσεις”.
  6. Άφησε επιτέλους το πηγαίο σου χιούμορ ελεύθερο, κάνοντας ένα επίκαιρο σχόλιο. “Με τόσες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει”, πες, “ο «Χρυσός Οδηγός» θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Χάλκινος Σοφέρ»”.
  7. “Καημό το ’χω”, αναφώνησε ενόσω αναρριχάσαι στην κορυφή της εκτίμησής της λόγω της προγενέστερης, ιδεατής σου αρχής. “Καημό”, ξαναπές και βγάλε από την τσάντα σου 5-6 βιβλία με τον υπέρτιτλο «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων». “Όλοι μιλάνε για το ίδιο πράγμα”, συνέχισε, “τις αρχές. Μια φορά να μιλούσε κι ένας πούστης για τα τέλη”.
  8. Προκειμένου να τη «μεθύσεις» ολοκληρωτικά με την ευφυΐα σου, κάνε ένα από τα μνημειώδη, επιχειρηματικά σου λογοπαίγνια: “Μολονότι στο στρατό ήμουνα δεκανέας, λάτρευα το μάρκετινγκ του στρατηγού. Το στρατηγικό μάρκετινγκ”.
  9. Μονολόγησε μεγαλοφώνως “το μεταβλητό του κόστους παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην απόφαση για την αύξηση ή μη της παραγωγής” κι έπειτα σώπασε σκεφτικός. Ύστερα, γύρνα προς το μέρος της και ψιθύρισέ της “ναι, εγώ το είπα αυτό”.
  10. Ζήτα της να έρθει σπίτι σου με την πρόφαση να συζητήσετε ένα business plan που έχεις κατά νου. Αφού μπείτε μέσα, εξήγησέ της πως σκέφτεσαι να κάνετε έναν συνεταιρισμό οι δυο σας. Μόλις σε ρωτήσει “και πάνω σε τι θα συνεταιριστούμε;”, δείξε το κρεβάτι και πες “πάνω σ’ αυτό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.